Børnehuset Chilli

Kalender

Følg os på FACEBOOK: Børnehuset Chilli i Haderslev

Webtilgængelighedserklæring: https://was.digst.dk/boernehusetchilli-haderslev-dk

 

 

 

Årets gang/traditioner


Fastelavn:
Alle, der har lyst møder udklædte til en festlig dag med tøndeslagning i mindre grupper, leg og hygge.
En sjov og festlig dag.

"Wellnessdag":
Hele huset emmer af eksotiske dufte, stille musik, små badekåber og tøfler og alle grupperum m.v. er omdannet til rum, hvor børnene kan vælge mellem kropsmassage, ansigtsmassage med ansigtsmasker, fodbad, kropsrulninger m.v.. der serveres kold æblethe undervejs.
En afslappende, hyggelig og særlig dag for alle.

"Fars fede fridag":
Alle fædre inviteres til at tilbringe en dag med deres barn, hvor de sammen med andre fædre og børn og alle personaler i fællesskab deltager i diverse aktiviteter, gå/løbeture, turbofræs, gymnastik, bål m.v. Indholdet vil variere alt efter personalets ideer.
En meget hyggelig og god dag med aktiviteter og hyggeligt samvær.

"Mors muntre motion":
Alle mødre inviteres til at tilbringe en dag sammen med deres barn, hvor de vil blive præsenteret for forskellige aktiviteter m.v., som beskrevet ovenfor under fars muntre motion.
En meget hyggelig dag med aktiviteter og hyggeligt samvær.

Idrætscamp:
Alle børn i alderen 3-6 år drager afsted på camp, hvor vi alle overnatter. Børnene bliver tilbudt forskellige aktiviteter såsom kajakroning på lavt vand, rappelling, eventyrløb i skoven, bål m.v. og der hygges med madlavning, godnatlæsning og lommelygter. Næste eftermiddag afhentes alle børn af deres forældre.
En fantastisk oplevelse for både børn og personale.

Påskefrokost:
Alle børn og personale samles om at tilberede og hygge med en sund og spændende frokost.
en dejlig dag med forårsstemning og nye smagsoplevelser.

Sommerfest:
Alle børn, forældre og søskende inviteres til en hyggelig sommerfest, hvor der indledes med en meget højtidelig ceremoni for de kommende skolebørn. Alle skolebørnene går på skift op ad den røde løber og der bliver klappet, sagt nogle højtidelige ord m.v. Bagefter er der sang/underholdning fra skolebørnene og derefter fællesspisning og hygge.
En rigtig hyggelig, festlig og højtidelig eftermiddag/aften.

Besøg på brandstationen:
Alle børn og personaler besøger den lokale brandstation, hvor vi pynter det store juletræ med vores medbragte julepynt. Vi danser rundt om juletræet og synger julesange og brandmandssang for det lokale brandværn. Formiddagen sluttes af med, at vi bliver kørt tilbage til institutionen i en lille brandbil, som kan blinke.
En hyggelig tradition i det gode lokalmiljø.

Vi leder efter nisserne:
omkring 1.dec. leder vi efter de frække drillenisser, som plejer at komme og besøge os i december og tage med børnene hjem på skift. Ingen ved, hvad de finder på, men vi får som regel en ledetråd, et skattekort, nogle fodspor eller lignende, så vi til sidst finder dem.
En sjov og spændende start på en hyggelig julemåned.

Julehygge:
Alle børn, forældre og søskende inviteres til julehygge den sidste torsdag i november, hvor vi sammen laver juledekorationer og hygger med æbleskiver m.v.. Højdepunktet er når alle drengene synger og går nissetog gennem hele huset og pigerne efterfølgende går Lucia.
En eftermiddag, der emmer af julehygge, sang og optog.

Lucia og juleafslutning:
Den sidste skoledag inden juleferien går hele huset til julegudstjeneste i Hoptrup Kirke. Her går alle pigerne lucia for forældre, fællesskolen, bedsteforældre, borgere i byen m.v. og præsten holder en lille juleprædiken. Bagefter går vi tilbage og spiser risengrød og får besøg af den søde gamle julemand (Det er en hemmelighed!).
En fantastisk måde at afslutte en hyggelig december inden juleferien.