Børnehuset Chilli

Kalender

Følg os på FACEBOOK: Børnehuset Chilli i Haderslev

Webtilgængelighedserklæring: https://was.digst.dk/boernehusetchilli-haderslev-dk

 

 

 

Hoptrup


Børnehuset Chilli - idrætsafdelingen er som nævnt en del af en sammenlagt institution, hvis distrikt indeholder Hoptrup, Marstrup og Vilstrup. Vi er på 2 matrikler i hhv. Hoptrup og Marstrup. Vi har fælles ledelse under Janni Kruse Olsen og med stor respekt for afdelingernes særkender, arbejder vi ud fra fælles grundværdier såsom: ICDP, som er en anerkendende og ressourceorienteret pædagogisk model samt de værdier, som er beskrevet under "fanebladet Chilli"


Idrætsafdelingen er bygget i 2010 og ligger lokalt i Hoptrup, nabo til Fællesskolen Hoptrup-Marstrup-Vilstrup og tæt på skov og sø.


Idrætsafdelingen er normeret til 54 børn, med 11 ansatte, fordelt på 7 pædagoger, 1 pædagogisk assistent, 2 pædagogmedhjælpere og 1 studerende. I perioder vil der være flere studerende tilknyttet idrætsinstitutionen.

Vores hus er lyst og dejligt indrettet med fællesrum med plads til fysisk aktivitet, flexrum,og et gangareal, som ligeledes er inddraget til bevægelse, idet der er en "Jungle", en "Bus" et "Stoppested" og et "Vinketårn". Ydermere er der personalefacilite-ter såsom kontor, pauserum, samtalerum, depot og it-arbejdsplads.

Vores børn er fordelt på 3 stuer: Acrobaterne for de 0-3 årige, Hulahopperne og Englehopperne for de 3-6 årige. Stuerne er, i kraft af vores idrætskoncept, indrettet med god plads til fysisk udfoldelse.

Vi har en stor og dejlig legeplads med rigtig gode muligheder for fysisk udfoldelse og brug af fantasien.

Lidt flere ord om vores idrætskoncept:
Målet med en idrætsinstitution certificeret af DIF er "at medvirke til og give rum for, at barnet udvikler de kompetencer, som er nødvendige for, at det kan kvalificere og socialisere sig til et aktivt liv. Udviklingsfokus er fysisk, psykisk, social og kognitiv". Ud fra vores overordnede pædagogiske idrætskoncept, vil vores hverdag være præget af idrætsaktiviteter, som vil danne rammerne for aktiviterne. Vi vil derfor i alle vores gøremål i løbet af hverdagen så vidt muligt tænke bevægelse ind, såvel grov- som finmotorisk.

Sammenhæng skole:
Børnehuset Chilli, er en del af børneuniverset sammen med distriktsskolen Fællesskolen Hoptrup, Marstrup, Vilstrup.  Vi har et godt og veludbygget samarbejde både før, under og efter skolestart, så vi sikrer den røde tråd i barnets liv (Se evt. folder om børneunivers)
Til andre skoler vil der blive lavet et besøg og en overlevering af barnet.

Dagligdagen:
De børn, der møder tidligt og før kl. 7.30, tilbydes havregryn eller en halv bolle, hvis de ikke har spist hjemmefra. I løbet af formiddagen vil børnene i fællesskab blive tilbudt en halv formiddagsmad fra madkassen. Vi spiser madpakker stuevis kl. ca 11.00.
Vi fordeler os på vores stuer ca. kl. 8.00 og laver forskellige aktiviteter frem til frokosttid (Se månedsplan). Derefter går vi på legepladsen, sovebørnene bliver putter af en voksen og personalet afholder pauser på skift.
Vi er ude i al slags vejr bortset fra lyn og torden samt kraftigt stormvejr, så børnene skal altid medbringe tøj og fodtøj til dagens vejr.
Klokken 14.00 spiser vi stævnesnack. Vi har en frugtordning, hvor hvert barn medbringer et stk frugt eller grønt hver dag. Dette frugt og grønt skæres ud og tilbydes børnene sammen med ristede rugbrødsstave eller grovpasta.

Goddag og farvel:
Det er vigtigt at jeres barn og I altid siger goddag og farvel til en voksen. Hvis barnet bliver afhentet af andre, skal børnehaven vide besked.

Påklædning og skiftetøj:
Børnene skal medbringe skiftetøj og tøj, der passer til årstiden. Også meget gerne tøj, som de kan bevæge sig og være aktive i, da vi jo er en idrætsinstitution. Tøjet kan blive i børnehaven, men hver fredag skal garderoben tømmes, da den bliver gjort ren. Det er ikke nødvendigt med rent overtøj hver dag, men det er forældrenes opgave at sørge for, at overtøjet er tørt og brugbart til næste dag. HUSK at skrive navn i alt tøj.

Opslagstavlen:
HUSK at kigge på opslagstavler og forskellige opslag i børnehaven. Det er ofte vigtige informationer og praktiske oplysninger samt ferie tilmeldinger.

Oprydning:
Vi forventer, at børnene rydder op, der hvor de er i gang, inden de går hjem. Og, at I sørger for at rydde op og holde orden på jeres barns garderobeplads. Der må ikke ligge/stå ting på gulvet.

Fødselsdage:
Vi fejrer dit barns fødselsdag. Vi hejser flaget sammen med barnet og holder samling for gruppen, hvor vi synger og hygger.
Vi kommer også gerne hjem til fødselsdag, hvis vi bliver inviteret, dog ikke om fredagen.

Ture ud af huset:
Når vi skal på ture ud af huset, skal barnet medbringe en lille rygsæk til madpakke og drikkedunk. Madpakken skal være turvenlig, hvilket vil sige, at den skal kunne tåle at blive åbnet og lukket flere gange samt være nem at spise.